• Winkelmand
  • Winkel
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Diner, Gehakt, Recepten

Beyti Kebab

april 6, 2022

3 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Salaam Alaykom! Ik wil zeggen, Ramadan Recept Alert, maar ik weet niet zo goed of ik dit wel een Ramadan Recept kan noemen. Los van dat dit gerecht gewoon altijd heerlijk is 🤤, wil ik wel alvast een disclaimer de wereld in helpen: dit recept bevat lekker veel knoflook dus drink erna superveel water en poets je tanden heel goed voor het slapen gaan! 😳

Maar even serieus: dit is echt één van mijn lievelingsgerechten om te bestellen wanneer we uit eten gaan in een Turks restaurant. Dat is nu voor altijd verpest want dit is serieus veeeeeeel lekkerder! Vooral het extraatje van de aubergine in de yoghurt is echt essentieel. OhmyAllah, ik krijg tijdens het schrijven alweer trek!

Wat bestel jij altijd als je uit eten gaat? Heb je dat gerecht weleens zelf geprobeerd te maken en was het net zo lekker? Laat me vooral weten als jullie dit recept ook uitproberen, ben zo benieuwd naar wat jullie ervan vinden!

Beyti kebab
Recept afdrukken
5 van 3 stemmen

Beyti Kebab

Ingrediënten

Rolled kebaps

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 12 stuks Adana kebabs van Anur of 600 gram gehakt gekruid met adana kruiden
  • 6 stuks Grote Durums verkrijgbaar bij de Turkse Supermarkt

Tomatensausje

  • 50 gram Roomboter
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 eetlepel gedroogde munt
  • 200 ml heet water

Yoghurtsaus

  • zonnebloemolie
  • 1 stuk aubergine
  • 300 gram Turkse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 0,5 theelepel zout

Salade

  • 2 stuks rode ui
  • 1 theelepel sumak
  • snufje zout

Extra

  • handjevol peterselie gesneden
  • 4-6 stuks Turkse groene peper afhankelijk van aantal personen

Bereidingswijze

  • Haal de adana kebaps uit de diepvries en laat ze een beetje ontdooien.

Salade

  • Snijd de uien in enigzins dunne halve kringen en voeg hier de sumak en het zout aan toe. Misschien een klein druppeltje olijfolie erbij als je dat lekker vindt (heb ik wel gedaan!).

Yoghurtsausje

  • Snijd de aubergine in de gewenste vorm en bestrooi met wat zout.
  • Voeg een dun laagje zonnebloemolie toe aan de pan en laat goed warm worden. Je gaat de aubergine hierin frituren.
  • Voeg de aubergine toe aan de pan en blijf ze goed omdraaien totdat ze aan beide kanten een beetje bruin beginnen te zien. Zodra ze een beetje bruin worden eruit halen want daarna kan het heel snel gaan en zit je met verbrande aubergine!
  • Laat de gefrituurde aubergine afkoelen/uitlekken in wat keukenpapier. We komen hier straks op terug.

Tomatensausje

  • Laat de boter smelten in de pan en wacht totdat het een beetje gaat bubbelen.
  • Voeg nu de tomatenpuree toe en mix goed met elkaar totdat de boter enigzins is opgenomen door de tomatenpuree.
  • Voeg nu de gedroogde munt en het zout toe en bak voor ongeveer 1 minuut mee.
  • Voeg het water toe en meng goed met elkaar totdat het sausje gaat koken. Laat voor ongeveer 3-5 minuten koken en zet dan het vuur uit.

Adana Kebabs

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven onder stand)
  • Pak een bakplaat en bekleed die met bakpapier.
  • Als het goed is, zijn in de tussentijd de kebabs al wat ontdooid. Je gaat nu de kebabs in de wraps rollen.
  • Op de durums/wraps die ik heb gekocht passen precies 2 stuks adana. Rol die strak om de kebabs heen en snijd in 6-8 gelijke stukken.
  • Verdeel de stukken durum met kebab over de bakplaat en besmeer ze met wat olijfolie.
  • Voeg ook de pepers toe aan de bakplaat en besmeer ook die met olijfolie.
  • Stop de kebabs in de voorverwarmde oven voor 15-20 minuten of tot de wraps goudbruin zijn. Elke oven is anders dus houd je kebabs vanaf 15 minuten goed in de gaten!

Yoghurtsausje

  • De aubergine is als het goed is inmiddels afgekoeld. Pak een kommetje en vul die met yoghurt.
  • Doe er wat zout en de geperste teentjes knoflook bij en mix dit goed samen.
  • Voeg als laatst de aubergines bij en mix ook dit goed samen.

Bord opmaken

  • Pak een bord (het liefst langwerpig) en schep in het midden wat van de yoghurtsaus.
  • Omring de yoghurtsaus met de Adana kebab rolls.
  • Doe op elke adana kebab roll een heel klein schepje yoghurt (alleen yoghurt dus niet van het auberginemengsel).
  • Vervolgens pak je het tomatensausje erbij en giet je die over alle rolls (en over de yoghurt met aubergine als je dat lekker lijkt, hoeft niet perse).
  • Doe de gegrilde peper op de yoghurt.
  • Besprinkel de Adana kebab rolls met wat van de uitjes die je eerder hebt gekruid en met wat verse peterselie.

Eet smakelijk!

    Related Posts

    Volkoren Msemen
    Kunefe
    Künefe
    Rijstpudding (sütlac)
    Next Post:
    Vegetarische Harira
    Previous Post:
    Easy Pizza Sucuk & Tonijn

    Reacties

    1. Mel zegt

      6 april 2022 om 17:02

      5 stars
      Hmmm klinkt lekker!

      Beantwoorden
    2. Selma zegt

      6 april 2022 om 20:05

      5 stars
      Yummy thanks voor je recept

      Beantwoorden
    3. Mi- zegt

      20 april 2022 om 13:25

      5 stars
      Ik heb hem gister gemaakt en hij was echt overheerlijk! Super easy en echt heerlijk! Ik twijfelde of ik de kebabs eerst zou gaan bakken. Maar dat bleek echt onnodig want ze worden echt mooi gaar in de oven. Ook omdat je ze in stukken snijdt. Top recept!

      Beantwoorden

    Geef een reactie Reactie annuleren

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept




    Thaise Zoete Aardappelsoep

    Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

    Featured Posts

    Bowl met flespompoen, spruitjes, falafel, paralcouscous en gegrilde aardappelen

    Healthy Winter Bowl

    inDiner, Lunch, Vegan, Vegetarisch, Vegetarisch

    Stampport Boerenkool met merguez en gekarameliseerde ui

    Boerenkool stamppot met merguez

    inDiner, Recepten

    Thaise zoete aardappelsoep

    Thaise Zoete Aardappelsoep

    inDiner, Lunch, Recepten, Vegan, Vegetarisch, Vegetarisch

    Abonneer

    Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

    Archief

    Beef Burrito Bowl 🌯 Toen ik laatst deze heerli Beef Burrito Bowl 🌯

Toen ik laatst deze heerlijke Burrito Bowl aan het klaarmaken was dacht ik nog bij mezelf: misschien is het handig om op te letten wat ik hierin doe want dit begint wel heeeeeel lekker te ruiken! Gelukkig heb ik dat gedaan want zodra ik hem had geproefd wist ik: dit moet ik met jullie delen! Het perfecte fridaynight dinner want je hebt dit zo op tafel staan ❤️

Het recept kun je vinden op www.xsaar.nl (directe link naar het recept kun je vinden op mijn profiel). Wat eten jullie vanavond?
    Eid Mubarak Sa’eed 🕋❤️ Voor iedereen die Eid Mubarak Sa’eed 🕋❤️

Voor iedereen die niet precies weet wat wij vandaag vieren een kleine informatieve tekst hieronder:

Het offerfeest is het islamitische feest waarmee moslims over de gehele wereld het verhaal herdenken van Ibrahim (Abraham) die zijn zoon moest offeren om zijn gehoorzaamheid aan God te bewijzen.

Op het laatste moment greep God via een engel in, die - overtuigd van de standvastigheid van Ibrahims geloof - hem een ram liet offeren i.p.v. zijn zoon. Op de tiende dag van de twaalfde (en heiligste) maand van de islamitische kalender slachten moslims een schaap. Ook markeert deze dag het einde van de bedevaart naar Mekka (Hadj). De dag voorafgaand aan het Offerfeest is een dag van bezinning, vasten en liefdadigheid (Arafa).

Het vlees van het geslachte dier wordt verdeeld: een derde mag men zelf houden, een derde dient men te nuttigen samen met familie en vrienden, en een derde is bestemd voor de armen (diegene die zelf niet de middelen hebben om een schaap te offeren).
    Say hello to our “new” living room ✨ Het he Say hello to our “new” living room ✨

Het heeft zó lang geduurd voordat ik dit kon laten zien dat ik niet eens meer weet wat ik allemaal wil zeggen onder deze post 🙊 Voor iedereen die me tot op heden berichtjes stuurt van wanneer ik eindelijk onze salontafel en bankstel laat zien: sorry dat het zo lang heeft geduurd 😅 nadat we eindelijk de meubels binnen hadden heb ik nog even moeten zoeken naar iets voor op de muur. Ben zo blij met mijn lijst van @kunstvanhout 🥰❤️

Ik heb alle meubels al een tijdje in huis dus als jullie specifieke vragen hebben, stel ze dan in de comments! Ik ga ervoor zitten om al jullie vragen te beantwoorden in shaa Allah 📝
    08.06.2021 || 🥀 Pappa ik mis je, elke dag een b 08.06.2021 || 🥀 Pappa ik mis je, elke dag een beetje meer..

- - -

Dankjulliewel. Woorden schieten tekort als ik denk aan hoeveel lieve mensen aan ons denken, de moeite nemen om een berichtje te sturen (ook op de dagen dat ik niets plaats) en ons meenemen in hun du’a. Nooit heb ik zoveel liefde en warmte gevoeld als de afgelopen periode. Ik houd echt van jullie met elke cel in mijn hart ❤️ Wat mij ook heeft geraakt is dat zoveel van jullie precies weten wat ik meemaak en wat voor verdeiet mij nog te wachten staat. Ook ik neem jullie allemaal mee in mijn du’a. Moge Allah swt iedereen die een ouder (of ouders) heeft verloren zegenen met alle sabr (geduld) van de wereld. Moge Allah swt jullie ouders genadig zijn en hen in de hoogste rang in het paradijs plaatsen. Voor iedereen die beide ouders nog heeft: moge Allah swt hen nog een lang en gezond leven schenken vol liefde, geluk en alle zegeningen die deze wereld te bieden heeft. Voor iedereen die vraagt hoe het met mij gaat: Alhamdulillah (dank aan God) ten alle tijden. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik me goed voel. Het gemis, de leegte, het is groot en soms onverdraaglijk. Maar soms, heel soms, verschijnt er toch een lach op mijn gezicht. Soms omdat ik iets grappigs zie of meemaak, en soms omdat ik alhamdulillah toch 29 jaar lang herinneringen heb kunnen maken met mijn vader. Die luxe is niet iedereen gegund. Het wordt niet minder, het verdriet en het gemis, alhamdulillah dat Allah swt altijd bij ons is ❤️

“Wanneer de mens komt te overlijden, zullen zijn daden stoppen. Alleen de beloningen van drie daden zullen door gaan: sadakatul-djariye, kennis waarvan geprofiteerd wordt en een vrome kind die smeekbede voor zijn ouders verricht.”

“O mijn Heer, hij is in Uw zorg, onder Uw bescherming. Bescherm hem van de kwellingen van het graf en de hel. U bent de eigenaar van vertrouwen en lof. O mijn Heer, wees barmhartig tegen hem en toon Uw genade aan hem. Voorwaar, U bent de meest vergevingsgezinde, de meest genadevolle.”
    Ligt het nou aan mij of hebben jullie het ook zo k Ligt het nou aan mij of hebben jullie het ook zo koud? Ik kan mijn ogen bijna niet geloven als ik naar de kalender kijk 😅 we zouden nu onderhand toch wel lente(bijna zomer)weer moeten hebben 🥺 Deze winterdip duurt me veel te lang dit jaar..

Om de kou een beetje voor mezelf te verzachten kan ik echt genieten van een heerlijk soepje tijdens de lunch. Vaak maak ik linzensoep maar sinds ik dit soepje heb ontdekt staat hij veel vaker op tafel! Hij is zó gemaakt, is makkelijk twee dagen te bewaren en zit bomvol vitamientjes! Als we hiermee lunchen voel ik me minder schuldig om minder groenten te gebruiken tijdens het avondeten. Een stevige kop van deze soep bevat namelijk bijna 200 gram groente! In deze soep zit namelijk ui, sperziebonen, doperwtjes, bloemkool, wortel én prei!❤️

Welke groenten stop jij het liefst in jouw soep? Bij mij zit er standaard een uitje en knoflook in 🤭

P.S. Het recept van dit soepje kun je vinden www.xsaar.nl of via de link op mijn profiel ❤️
    Eid ul Fitr Mubarak Sa’eed 🌙🥰 Moge Allah Eid ul Fitr Mubarak Sa’eed 🌙🥰

Moge Allah (swt) al jullie vasten, gebeden, donaties en alle andere goede daden accepteren en jullie het allerbeste geven zowel hier op deze aarde als in het hiernamaals!

Hebben jullie je eerste koffie/thee al op? Wij nog niet! Ik ben op Cagri aan het wachten (hoe kan het dat hij er langer over doet om ready te zijn dan ik?!) zodat we cadeautjes uit kunnen pakken en kunnen gaan ontbijten bij mijn schoonouders in shaa Allah ❤️

P.S. Cookie had geen zin in een foto. Swipe om te zien hoe snel ze weg was na de eerste klik 😂✨
    This error message is only visible to WordPress admins

    Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

    Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

    • Algemene voorwaarden
    • Privacybeleid
    • Levering
    • Retourbeleid

    Copyright © 2023 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

    We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkPrivacy policy