• Winkelmand
  • Winkel
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Diner, Recepten, Vis

Cajun Rijst met Garnalen

juli 17, 2020

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Dit weekend komen eindelijk de zomerse temperaturen weer tevoorschijn! Jullie weten inmiddels wel dat ik van lekker makkelijk hou. Als er iets is waar ik niet tegen kan dan is het wel een hele berg afwas! Gelukkig heb ik voor dit recept maar één pan nodig gehad. Wil jij dus ook lekker veel genieten van de zon en heb jij geen tijd om te lang in de keuken te staan? Dan heb ik hier het perfecte recept voor jou!

Recept afdrukken

Cajun Rijst met Garnalen

Voor dit lekkere gerecht heb je maar één pan of wok nodig! Het is dus niet alleen een lekker snel recept, maar je zit erna ook niet met een heleboel afwas. Ideaal als je lekker wilt eten na een lange dag werken maar je echt geen zin hebt om heel lang in de keuken te staan..
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Garnalen Marinade

  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 200 gram wokgarnalen
  • 1,5 theelepel cajun kruiden
  • 0,5 theelepel chillivlokken
  • 0,5 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel oregano

Rijst

  • 0,5 eetlepel olijfolie
  • 0,5 theelepel cajun kruiden
  • 0,5 theelepel oregano
  • 35 gram cashewnoten optioneel, ongezouten
  • 1 stuk rode puntpaprika
  • 75 gram bevroren doperwten
  • 1 stuk rode ui klein
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram basmati rijst
  • 1 stuk blokje kippenbouillon
  • 500 ml gekookt water

Bereidingswijze

  • Pak een kom en giet daarin de olijfolie, cajunkruiden, chillivlokken, uienpoeder en oregano aan toe. Mix de kruiden goed met de olie zodat je een glad mengsel krijgt.
  • Voeg dan de garnalen aan dit mengsel en mix het goed door elkaar.
  • Heb je nog even tijd voordat je gaat koken/eten? Dek de kom af met wat plastic folie en bewaar deze in de koelkast.
  • Giet de garnalen (met marinade) een een pan of wok en bak ze op middelhoog vuur tot ze goed gaar zijn. Indien je cashewnoten gebruikt in dit recept kun je deze met de garnalen meebakken.
  • Snij de puntpaprika en de rode ui in hele kleine blokjes.
  • Als de garnalen gaar zijn giet je ze uit de pan in een kleine kom en zet je ze even apart. Je hoeft de pan na het apart zetten van de garnalen niet af te nemen of om te spoelen.
  • Voeg nu de halve eetlepel olijfolie, de cajunkruiden en de oregano toe aan de pan. Hierna kun je meteen ook de rode paprika, rode ui en doperwtjes in de pan doen.
  • Bak de groenten voor ongeveer 3 minuten. Voeg na tussendoor ook het teentje knoflook toe.
  • Voeg de gewassen rijst toe aan de pan. Blijf dit goed doorroeren met het mengsel en bak dit minimaal 5 minuten.
  • Mix één bouillonblokje in gekookt water en giet deze in de pan. Roer vervolgens nog even goed door en zorg ervoor dat alle rijst en groenten goed onder water liggen.
  • Dek de pan af met een deksel en zet de timer op 10 minuten.
  • Na 10 minuten haal je de deksel van de pan en roer je de rijst goed door. De rijst is bijna klaar! Zet de deksel weer op de pan en zet de timer deze keer op 5 minuten.
  • Bak de rijst vervolgens al roerend nog een paar minuten door. Je kunt nu ook de garnalen toevoegen aan de rijst.
  • Serveer de rijst met een beetje guacamole of een paar avocado slices. Eet smakelijk!

Notities

  • Is de rijst nog niet goed zacht? Als het water op is voeg dan nog een klein beetje (afhankelijk van hoe hard de rijst nog is) water toe aan de rijst en geef hem nog 5 minuten om te koken (met deksel uiteraard).
  • Hou je van pittig? Voeg extra chillivlokken toe of gebruik sweet chilli saus in de garnalen marinade.
  • Hou jij van toppings? Dit gerecht is heerlijk met avocado/guacamole, komkommer, sweet chillisaus of een andere frisse saus/groente. 

Related Posts

Recept Garnalen Spaghetti
Spicy Shrimp Spaghetti
Vegetarische Harira
Vegetarische Harira
zoete cous cous salade
Zoete cous cous salade
Next Post:
Review iRobot 966 | De slimme stofzuiger
Previous Post:
Couscous Bowl met Pittige Kip

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Bowl met flespompoen, spruitjes, falafel, paralcouscous en gegrilde aardappelen

Healthy Winter Bowl

inDiner, Lunch, Vegan, Vegetarisch, Vegetarisch

Stampport Boerenkool met merguez en gekarameliseerde ui

Boerenkool stamppot met merguez

inDiner, Recepten

Thaise zoete aardappelsoep

Thaise Zoete Aardappelsoep

inDiner, Lunch, Recepten, Vegan, Vegetarisch, Vegetarisch

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archief

Beef Burrito Bowl 🌯 Toen ik laatst deze heerli Beef Burrito Bowl 🌯

Toen ik laatst deze heerlijke Burrito Bowl aan het klaarmaken was dacht ik nog bij mezelf: misschien is het handig om op te letten wat ik hierin doe want dit begint wel heeeeeel lekker te ruiken! Gelukkig heb ik dat gedaan want zodra ik hem had geproefd wist ik: dit moet ik met jullie delen! Het perfecte fridaynight dinner want je hebt dit zo op tafel staan ❤️

Het recept kun je vinden op www.xsaar.nl (directe link naar het recept kun je vinden op mijn profiel). Wat eten jullie vanavond?
Eid Mubarak Sa’eed 🕋❤️ Voor iedereen die Eid Mubarak Sa’eed 🕋❤️

Voor iedereen die niet precies weet wat wij vandaag vieren een kleine informatieve tekst hieronder:

Het offerfeest is het islamitische feest waarmee moslims over de gehele wereld het verhaal herdenken van Ibrahim (Abraham) die zijn zoon moest offeren om zijn gehoorzaamheid aan God te bewijzen.

Op het laatste moment greep God via een engel in, die - overtuigd van de standvastigheid van Ibrahims geloof - hem een ram liet offeren i.p.v. zijn zoon. Op de tiende dag van de twaalfde (en heiligste) maand van de islamitische kalender slachten moslims een schaap. Ook markeert deze dag het einde van de bedevaart naar Mekka (Hadj). De dag voorafgaand aan het Offerfeest is een dag van bezinning, vasten en liefdadigheid (Arafa).

Het vlees van het geslachte dier wordt verdeeld: een derde mag men zelf houden, een derde dient men te nuttigen samen met familie en vrienden, en een derde is bestemd voor de armen (diegene die zelf niet de middelen hebben om een schaap te offeren).
Say hello to our “new” living room ✨ Het he Say hello to our “new” living room ✨

Het heeft zó lang geduurd voordat ik dit kon laten zien dat ik niet eens meer weet wat ik allemaal wil zeggen onder deze post 🙊 Voor iedereen die me tot op heden berichtjes stuurt van wanneer ik eindelijk onze salontafel en bankstel laat zien: sorry dat het zo lang heeft geduurd 😅 nadat we eindelijk de meubels binnen hadden heb ik nog even moeten zoeken naar iets voor op de muur. Ben zo blij met mijn lijst van @kunstvanhout 🥰❤️

Ik heb alle meubels al een tijdje in huis dus als jullie specifieke vragen hebben, stel ze dan in de comments! Ik ga ervoor zitten om al jullie vragen te beantwoorden in shaa Allah 📝
08.06.2021 || 🥀 Pappa ik mis je, elke dag een b 08.06.2021 || 🥀 Pappa ik mis je, elke dag een beetje meer..

- - -

Dankjulliewel. Woorden schieten tekort als ik denk aan hoeveel lieve mensen aan ons denken, de moeite nemen om een berichtje te sturen (ook op de dagen dat ik niets plaats) en ons meenemen in hun du’a. Nooit heb ik zoveel liefde en warmte gevoeld als de afgelopen periode. Ik houd echt van jullie met elke cel in mijn hart ❤️ Wat mij ook heeft geraakt is dat zoveel van jullie precies weten wat ik meemaak en wat voor verdeiet mij nog te wachten staat. Ook ik neem jullie allemaal mee in mijn du’a. Moge Allah swt iedereen die een ouder (of ouders) heeft verloren zegenen met alle sabr (geduld) van de wereld. Moge Allah swt jullie ouders genadig zijn en hen in de hoogste rang in het paradijs plaatsen. Voor iedereen die beide ouders nog heeft: moge Allah swt hen nog een lang en gezond leven schenken vol liefde, geluk en alle zegeningen die deze wereld te bieden heeft. Voor iedereen die vraagt hoe het met mij gaat: Alhamdulillah (dank aan God) ten alle tijden. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik me goed voel. Het gemis, de leegte, het is groot en soms onverdraaglijk. Maar soms, heel soms, verschijnt er toch een lach op mijn gezicht. Soms omdat ik iets grappigs zie of meemaak, en soms omdat ik alhamdulillah toch 29 jaar lang herinneringen heb kunnen maken met mijn vader. Die luxe is niet iedereen gegund. Het wordt niet minder, het verdriet en het gemis, alhamdulillah dat Allah swt altijd bij ons is ❤️

“Wanneer de mens komt te overlijden, zullen zijn daden stoppen. Alleen de beloningen van drie daden zullen door gaan: sadakatul-djariye, kennis waarvan geprofiteerd wordt en een vrome kind die smeekbede voor zijn ouders verricht.”

“O mijn Heer, hij is in Uw zorg, onder Uw bescherming. Bescherm hem van de kwellingen van het graf en de hel. U bent de eigenaar van vertrouwen en lof. O mijn Heer, wees barmhartig tegen hem en toon Uw genade aan hem. Voorwaar, U bent de meest vergevingsgezinde, de meest genadevolle.”
Ligt het nou aan mij of hebben jullie het ook zo k Ligt het nou aan mij of hebben jullie het ook zo koud? Ik kan mijn ogen bijna niet geloven als ik naar de kalender kijk 😅 we zouden nu onderhand toch wel lente(bijna zomer)weer moeten hebben 🥺 Deze winterdip duurt me veel te lang dit jaar..

Om de kou een beetje voor mezelf te verzachten kan ik echt genieten van een heerlijk soepje tijdens de lunch. Vaak maak ik linzensoep maar sinds ik dit soepje heb ontdekt staat hij veel vaker op tafel! Hij is zó gemaakt, is makkelijk twee dagen te bewaren en zit bomvol vitamientjes! Als we hiermee lunchen voel ik me minder schuldig om minder groenten te gebruiken tijdens het avondeten. Een stevige kop van deze soep bevat namelijk bijna 200 gram groente! In deze soep zit namelijk ui, sperziebonen, doperwtjes, bloemkool, wortel én prei!❤️

Welke groenten stop jij het liefst in jouw soep? Bij mij zit er standaard een uitje en knoflook in 🤭

P.S. Het recept van dit soepje kun je vinden www.xsaar.nl of via de link op mijn profiel ❤️
Eid ul Fitr Mubarak Sa’eed 🌙🥰 Moge Allah Eid ul Fitr Mubarak Sa’eed 🌙🥰

Moge Allah (swt) al jullie vasten, gebeden, donaties en alle andere goede daden accepteren en jullie het allerbeste geven zowel hier op deze aarde als in het hiernamaals!

Hebben jullie je eerste koffie/thee al op? Wij nog niet! Ik ben op Cagri aan het wachten (hoe kan het dat hij er langer over doet om ready te zijn dan ik?!) zodat we cadeautjes uit kunnen pakken en kunnen gaan ontbijten bij mijn schoonouders in shaa Allah ❤️

P.S. Cookie had geen zin in een foto. Swipe om te zien hoe snel ze weg was na de eerste klik 😂✨
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2023 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkPrivacy policy