• Winkelmand
  • Winkel
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Recepten
  • Contact

Recepten

Cinnamon Rolls met Cream Cheese Frosting

april 16, 2020

6 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Een paar dagen terug heb ik met jullie via Instagram Story gedeeld dat ik hartstikke trek had in Cinnamon Rolls. Jullie gaven massaal aan dat ik graag het recept dat ik gebruik moest delen. Bij deze, speciaal voor jullie: het recept van de Cinnamon Rolls en de Cream Cheese Frosting.

Vergeten jullie mij niet te taggen als jullie deze thuis in quarantaine opeten?
Dan eet ik virtueel met jullie mee!

Recept afdrukken

Cinnamon Rolls

Deze heerlijke zoete kaneelbroodjes gaan heerlijk samen met een latté macchiato op een warme lente avond, samen met je bestie gezellig kletsend (lang leve facetime) over hoe erg je je wel niet verveeld in quarantaine..
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd1 uur
Gang: Dessert
Keuken: Amerikaans
Porties: 20 rolls

Equipment

  • deegroller
  • kneedmachine (optioneel)
  • garde
  • houten lepel

Ingrediënten

Het deeg

  • 400 gram bloem
  • 180 gram melk lauw warm
  • 57 gram zachte boter ongezouten
  • 1 stuk ei op kamertemperatuur
  • 30 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 7 gram droge gist (1 zakje)

De vulling

  • 90 gram bruine basterdsuiker
  • 60 gram zachte boter ongezouten
  • 2 theelepels kaneel

Cream Cheese Frosting

  • 80 gram mon chou andere roomkaas is ook mogelijk
  • 40 gram boter ongezouten
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 1-2 eetlepel melk als je een vloeibare frosting wilt

Bereidingswijze

Het deeg

  • Doe de lauwwarme melk in een kom. Voeg hier het ei aan toe en roer het mengsel met een garde.
  • Als het ei is opgelost in de melk voeg je de suiker, zout en het boter toe. Zorg ervoor dat de boter goed zacht is zodat het gedeeltelijk oplost in het mengsel. Voeg als laatste de gist toe en roer met een houten lepel het mengsel goed door.
  • Voeg nu de bloem toe en roer het mengsel goed met een houten lepel totdat de bloem het vocht op heeft genomen.
  • Gebruik je een kneedmachine? Nu is het moment om hem aan te zetten. Begin op de laagste stand. Als je ziet dat het deeg wat meer bij elkaar komt kun je hem op de medium stand zetten (stand 4 op KitchenAid Artisan machine).
  • Kneed je het deeg met de hand? Dan kun je het deeg uit de kom halen en op een schoon oppervlak kneden. Doe dit ongeveer 4 minuten.
  • Het deeg voelt in het begin plakkerig aan. Dit is de bedoeling. Het is niet nodig om meer bloem toe te voegen. Blijf het deeg kneden totdat het deeg wel plakkerig aanvoelt, maar niet meer aan je vingers blijft plakken.
  • Maak een bal van het deeg, druk de bal een beetje plat en bedek met een schone theedoek. Laat het deeg ongeveer 10 minuten rusten. Dit is een goed moment om de vulling te maken.

De vulling

  • Mix alle ingrediënten van de vulling zodat het één zacht en smeuïg bruin goedje wordt.

Rollen maken

  • Je pakt nu je deegroller erbij en gaat het deeg uitrollen in een vierkant. Let erop dat het deeg niet te dun wordt!
  • Smeer vulling gelijk over het vierkant. Vergeet de randjes niet!
  • Rol vanuit de lange zijde van het vierkant het deeg op. Let erop dat je niet te strak rolt! Je krijgt nu een cilindervorm. Je kunt met een scherp mes voorzichtig plakjes uit de cilinder snijden. Probeer deze plakjes even dik te snijden.
  • Vet een ovenschaal in met wat boter en plaats de plakken/rollen in de ovenschaal. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen de rolls! Deze gaan namelijk uitzetten.
  • Bedek de ovenschaal met plastic folie en bewaar deze 50-60 minuten op een warme plek. Je ziet na 60 minuten dat de rolls hierna een stuk groter zijn en al dichter op elkaar zitten.
  • Zet de ovenschaal in het midden van een op 175 graden voorverwarmde oven. Bak deze voor 15-20 minuten. Controleer na 15 minuten regelmatig om ervoor te zorgen dat de rolls precies bruin/goed genoeg zijn. Als de rolls precies goed zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze een paar minuten wachten. Verspreid de cream cheese frosting terwijl de rolls nog warm zijn!

Cream Cheese Frosting

  • Terwijl de rolls in de oven zijn is het een goed moment om de cream cheese frosting te maken. Mocht je hier niet van houden kun je dit overslaan natuurlijk!
  • Pak een kom en voeg hier de boter, roomkaas, vanillesuiker en het zout toe. Mix deze goed met elkaar totdat je een lichtgele créme krijgt.
  • Voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe terwijl je aan het mixen bent. Uiteindelijk heb je een gladde en romige frosting!
  • Hou jij ervan als de frosting meer vloeibaar is? Voeg dan een paar eetlepels melk aan het goedje toe en blijf mixen totdat de melk goed is opgenomen.
  • Eet smakelijk!

Related Posts

Cajun Rijst met Garnalen
Pittige Kipspiesjes
Broccoli Soep
Next Post:
Nespresso Favorites
Previous Post:
Pittige Kipspiesjes

Reacties

  1. Safiera zegt

    18 april 2020 om 14:25

    Goedenmiddag, mag ik weten welke bloem soort u gebruikt?

    Beantwoorden
    • xsaar zegt

      21 april 2020 om 15:49

      Hi Safiera,

      Zelf heb ik patentbloem van de Lidl gebruikt.

      Groetjes, Sara.

      Beantwoorden
  2. Issrae zegt

    4 mei 2020 om 23:54

    Heey, is het niet nodig om het deeg te laten rijzen? En hoeft de gist ook niet eerst te schuimen bij warme melk voordat het het deeg in gaat? Heb vandaag een poging gewaagd bij een ander recept maar dat was helaas niet gelukt met de gist.

    Beantwoorden
    • xsaar zegt

      5 mei 2020 om 00:18

      Hi Issrae,

      Het deeg hoeft voor het uitrollen slechts 10 min te rusten. Dat vond ik persoonlijk ook echt het fijnst aan het recept! De gist hoeft ook niet te schuimen voordat je de bloem toevoegt. Nadat je de rolls hebt gesneden en in de ovenschaal hebt verdeeld laat je de rolls wel ongeveer een uurtje rijzen/rusten. De rolls worden dan wat groter (zie foto’s). Ik hoop dat het met dit recept wel lukt!

      Liefs, Sara.

      Beantwoorden
      • Issrae zegt

        6 mei 2020 om 17:40

        Nou ze zijn gelukt hoor!! En ook erg lekker 🙂 Bedankt voor je snelle reactie en je geweldige recept xx

        Beantwoorden
        • xsaar zegt

          11 mei 2020 om 01:33

          Alhamdulillah, wat fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! <3

          Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Hi, welkom op mijn webshop-blog! Hier kun je niet alleen shoppen, maar ook artikelen lezen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk lekker eten. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd mailen of bereiken via de contact pagina!

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Healthy Pancakes van Havermout & Banaan

inUncategorized

JuiceXpress

inLifestyle

Tips voor thuiswerken!

inLifestyle

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archief

Vandaag zag ik prachtige witte tulpen liggen bij d Vandaag zag ik prachtige witte tulpen liggen bij de Albert Heijn en ik had ze bijna gekocht.. Swipe naar links om te zien waarom ik dat uiteindelijk toch niet heb gedaan 🤭🤍😂

Deze vaas is momenteel mijn favoriete decoritem in huis, hij is zó simpel maar toch ook aanwezig and I love it! Zodra onze slaapkamer af is krijgt hij daar een mooi plekje.. mét regelmatig verse bloemen in shaa Allah!

Wat is jouw favoriete decor item in huis? Let’s chat in the comments!
Yay, het is eindelijk weekend 💭 Tijd om lekker Yay, het is eindelijk weekend 💭 Tijd om lekker te rusten, netflix te kijken en.. zoveel mogelijk dm’s in mijn berichtenbox beantwoorden!

En deze post gaat voor mij een hele grote inhaalslag maken want ik ga hier één van de meest gestelde vragen beantwoorden: waar is mijn servies van? 🤭 Alle drie serviessets die ik in huis heb zijn allemaal van @casashops 🤍🗣

Het servies van de eerste en tweede foto op deze post heet “Earth Marl”, als je verder swiped naar de derde foto zie je daar het servies “SKY WHITE”, en als je dan nog verder swiped zie je het servies dat wij dagelijks gebruiken namelijk “MOON”.

Het fijne aan het servies van Casa vind ik toch wel dat je alles apart kan kopen. Wij zijn met de MOON set begonnen met 4 personen en hebben dat uitgebreid toen dat nodig was. De andere twee sets zijn we begonnen met 2 personen. Zo ben je niet in één keer heel veel geld kwijt maar kun je langzamerhand uitbreiden en hoef je niet voor minder mooi servies te gaan! #tipvanxsaar

#NOSPON#iwish#sponsorme#servies#keuken#kitchen#table#tabledecor#tablesetting#tableware#tablewaredesign#gezelligheid#cosy#cosyhome#family#dinnerathome#whitekitchen#whitehome#whiteinterior#marble#marblekitchen#tablestyling
Healthy Pancakes 🍌 Ben jij op zoek naar een le Healthy Pancakes 🍌

Ben jij op zoek naar een lekker én gezonde optie voor het ontbijt (of lunch óf brunch) en wil jij weleens wat anders dan het standaard kommetje havermout(pap) met fruit? Dan staat er vanaf nu een heel leuk receptje voor jou op de blog! In deze post deel ik de ingrediënten met jullie, zodat jullie ze makkelijk terug kunnen vinden tijdens het boodschappen doen. Sla deze post dus zeker op als jij van plan bent dit recept te gaan maken!

Ingrediënten beslag:
- Havermout;
- Bananen;
- Melk (bijv. amandelmelk);
- Eieren;
- Kaneel;
- Bakpoeder;
- Vanillesuiker (optioneel).

Wil jij hem ook net zo lekker garneren als op de foto, pak dan ook wat heerlijk vers fruit en wat noten mee (en siroop en poedersuiker als je lekker los wilt gaan in het weekend). Ik weet zeker dat jullie hiervan gaan smullen 🤤.

Tag in de comments diegene met wie jij deze pancakes gaat maken en opeten 👀♥️🥞
Heb jij nog wat (rijpe) bananen liggen, heb je tre Heb jij nog wat (rijpe) bananen liggen, heb je trek in iets zoets en vind je bananenbrood bakken net ietsjes te veel moeite? Dan heb ik hét perfecte recept voor jou!

Havermout-Banaan Pancakes 🍌
Het recept dat ik met jullie wil gaan delen kun je zo (on)gezond maken als je zelf wilt! De versie die online komt heeft maar 110 kcal per pancake en is daarmee voor diegene die aan lijn zijn een heerlijk momentje genieten zonder schulgevoel 🤤

Gisteren heb ik het recept geperfectioneerd, een expert laten proeven (hij was helemaal goedgekeurd!) en vandaag ga ik nog één keer alle hoeveelheden testen voordat ik hem fotografeer en online zet 📝! Ik vind het heel leuk om recepten te testen en online te zetten maar wat vinden jullie daar eigenlijk van? Vertel me in de comments of jullie vaker (gezonde) recepten willen zien en of jullie weleens een recept van mij uit hebben geprobeerd. Ben zó benieuwd!
Happy Thursday ✨ Begin deze week heb ik jullie g Happy Thursday ✨ Begin deze week heb ik jullie gevraagd wat jullie doelen voor 2021 zijn en ik had meer dan 100 (!!) stickerantwoorden waarin jullie aangaven dat jullie graag af willen vallen! En ik maar denken dat ik de enige ben die graag van die covidkilootjes af wilt (alsof die kg’s er niet veel eerder waren dan corona) 👀

In mijn stories heb ik gisteren daarom ook verteld wat een healthy lifestyle voor mij betekent en daar is supergoed op gereageerd! Heleboel lieve dames vonden het goede tips en ik heb ook superveel tips binnengekregen via DM.

Nu zou het natuurlijk een beetje gierig zijn als ik deze tips allemaal voor mezelf houd 😅 Ze allemaal delen wordt een beetje te veel maar misschien kunnen jullie al jullie tips hieronder achterlaten. Misschien is jouw advies wel dé gouden tip in iemands journey naar een gezonde lifestyle 🤍

P.S. Ik begin met de eerste tip! Sinds ik probeer bewuster met voeding om te gaan lees ik veel vaker de labels voor ik iets in mijn mond stop. Soms schrik ik van het aantal kcal in een product.  What? 300 kcal in één kaascroissantje? Wow! Lijkt het jullie misschien leuk als ik af en toe low-calorie snacks met jullie deel op stories? Ik gun jullie namelijk ook om zonder schuldgevoel te kunnen snacken. Laat het me weten in de reacties!
Eindelijk weekend ✨ Tijdens de eerste week van 2 Eindelijk weekend ✨ Tijdens de eerste week van 2021  heb ik meteen al in levende lijven ervaren hoe belangrijk juist die kleine momenten van vreugde en positiviteit zijn subhanaAllah! Deze zondag deel ik een persoonlijk vreugdemomentje met jullie in een IG-TV (jullie keuze via Instagram Story was overduidelijk, jullie willen de uitgebreide versie!) waar te zien is dat ik deze pakketjes met @westwingnl goodies uitpak!

Wat was jouw eerste vreugdemomentje van 2021?
  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2021 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkPrivacy policy