• Winkelmand
  • Winkel
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Desserts, Recepten

Cinnamon Rolls met Cream Cheese Frosting

april 16, 2020

6 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Een paar dagen terug heb ik met jullie via Instagram Story gedeeld dat ik hartstikke trek had in Cinnamon Rolls. Jullie gaven massaal aan dat ik graag het recept dat ik gebruik moest delen. Bij deze, speciaal voor jullie: het recept van de Cinnamon Rolls en de Cream Cheese Frosting.

Vergeten jullie mij niet te taggen als jullie deze thuis in quarantaine opeten?
Dan eet ik virtueel met jullie mee!

Recept afdrukken

Cinnamon Rolls

Deze heerlijke zoete kaneelbroodjes gaan heerlijk samen met een latté macchiato op een warme lente avond, samen met je bestie gezellig kletsend (lang leve facetime) over hoe erg je je wel niet verveeld in quarantaine..
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd1 uur
Gang: Dessert
Keuken: Amerikaans
Porties: 20 rolls

Equipment

  • deegroller
  • kneedmachine (optioneel)
  • garde
  • houten lepel

Ingrediënten

Het deeg

  • 400 gram bloem
  • 180 gram melk lauw warm
  • 57 gram zachte boter ongezouten
  • 1 stuk ei op kamertemperatuur
  • 30 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 7 gram droge gist (1 zakje)

De vulling

  • 90 gram bruine basterdsuiker
  • 60 gram zachte boter ongezouten
  • 2 theelepels kaneel

Cream Cheese Frosting

  • 80 gram mon chou andere roomkaas is ook mogelijk
  • 40 gram boter ongezouten
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 1-2 eetlepel melk als je een vloeibare frosting wilt

Bereidingswijze

Het deeg

  • Doe de lauwwarme melk in een kom. Voeg hier het ei aan toe en roer het mengsel met een garde.
  • Als het ei is opgelost in de melk voeg je de suiker, zout en het boter toe. Zorg ervoor dat de boter goed zacht is zodat het gedeeltelijk oplost in het mengsel. Voeg als laatste de gist toe en roer met een houten lepel het mengsel goed door.
  • Voeg nu de bloem toe en roer het mengsel goed met een houten lepel totdat de bloem het vocht op heeft genomen.
  • Gebruik je een kneedmachine? Nu is het moment om hem aan te zetten. Begin op de laagste stand. Als je ziet dat het deeg wat meer bij elkaar komt kun je hem op de medium stand zetten (stand 4 op KitchenAid Artisan machine).
  • Kneed je het deeg met de hand? Dan kun je het deeg uit de kom halen en op een schoon oppervlak kneden. Doe dit ongeveer 4 minuten.
  • Het deeg voelt in het begin plakkerig aan. Dit is de bedoeling. Het is niet nodig om meer bloem toe te voegen. Blijf het deeg kneden totdat het deeg wel plakkerig aanvoelt, maar niet meer aan je vingers blijft plakken.
  • Maak een bal van het deeg, druk de bal een beetje plat en bedek met een schone theedoek. Laat het deeg ongeveer 10 minuten rusten. Dit is een goed moment om de vulling te maken.

De vulling

  • Mix alle ingrediënten van de vulling zodat het één zacht en smeuïg bruin goedje wordt.

Rollen maken

  • Je pakt nu je deegroller erbij en gaat het deeg uitrollen in een vierkant. Let erop dat het deeg niet te dun wordt!
  • Smeer vulling gelijk over het vierkant. Vergeet de randjes niet!
  • Rol vanuit de lange zijde van het vierkant het deeg op. Let erop dat je niet te strak rolt! Je krijgt nu een cilindervorm. Je kunt met een scherp mes voorzichtig plakjes uit de cilinder snijden. Probeer deze plakjes even dik te snijden.
  • Vet een ovenschaal in met wat boter en plaats de plakken/rollen in de ovenschaal. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen de rolls! Deze gaan namelijk uitzetten.
  • Bedek de ovenschaal met plastic folie en bewaar deze 50-60 minuten op een warme plek. Je ziet na 60 minuten dat de rolls hierna een stuk groter zijn en al dichter op elkaar zitten.
  • Zet de ovenschaal in het midden van een op 175 graden voorverwarmde oven. Bak deze voor 15-20 minuten. Controleer na 15 minuten regelmatig om ervoor te zorgen dat de rolls precies bruin/goed genoeg zijn. Als de rolls precies goed zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze een paar minuten wachten. Verspreid de cream cheese frosting terwijl de rolls nog warm zijn!

Cream Cheese Frosting

  • Terwijl de rolls in de oven zijn is het een goed moment om de cream cheese frosting te maken. Mocht je hier niet van houden kun je dit overslaan natuurlijk!
  • Pak een kom en voeg hier de boter, roomkaas, vanillesuiker en het zout toe. Mix deze goed met elkaar totdat je een lichtgele créme krijgt.
  • Voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe terwijl je aan het mixen bent. Uiteindelijk heb je een gladde en romige frosting!
  • Hou jij ervan als de frosting meer vloeibaar is? Voeg dan een paar eetlepels melk aan het goedje toe en blijf mixen totdat de melk goed is opgenomen.
  • Eet smakelijk!

Related Posts

Sweet Chilli Ovenschotel
Burrito Bowl
Zelfgemaakte granola havermout
Choco Granola
Next Post:
Nespresso Favorites
Previous Post:
Pittige Kipspiesjes

Reacties

  1. Safiera zegt

    18 april 2020 om 14:25

    Goedenmiddag, mag ik weten welke bloem soort u gebruikt?

    Beantwoorden
    • xsaar zegt

      21 april 2020 om 15:49

      Hi Safiera,

      Zelf heb ik patentbloem van de Lidl gebruikt.

      Groetjes, Sara.

      Beantwoorden
  2. Issrae zegt

    4 mei 2020 om 23:54

    Heey, is het niet nodig om het deeg te laten rijzen? En hoeft de gist ook niet eerst te schuimen bij warme melk voordat het het deeg in gaat? Heb vandaag een poging gewaagd bij een ander recept maar dat was helaas niet gelukt met de gist.

    Beantwoorden
    • xsaar zegt

      5 mei 2020 om 00:18

      Hi Issrae,

      Het deeg hoeft voor het uitrollen slechts 10 min te rusten. Dat vond ik persoonlijk ook echt het fijnst aan het recept! De gist hoeft ook niet te schuimen voordat je de bloem toevoegt. Nadat je de rolls hebt gesneden en in de ovenschaal hebt verdeeld laat je de rolls wel ongeveer een uurtje rijzen/rusten. De rolls worden dan wat groter (zie foto’s). Ik hoop dat het met dit recept wel lukt!

      Liefs, Sara.

      Beantwoorden
      • Issrae zegt

        6 mei 2020 om 17:40

        Nou ze zijn gelukt hoor!! En ook erg lekker 🙂 Bedankt voor je snelle reactie en je geweldige recept xx

        Beantwoorden
        • xsaar zegt

          11 mei 2020 om 01:33

          Alhamdulillah, wat fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! <3

          Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Bowl met flespompoen, spruitjes, falafel, paralcouscous en gegrilde aardappelen

Healthy Winter Bowl

inDiner, Lunch, Vegan, Vegetarisch, Vegetarisch

Stampport Boerenkool met merguez en gekarameliseerde ui

Boerenkool stamppot met merguez

inDiner, Recepten

Thaise zoete aardappelsoep

Thaise Zoete Aardappelsoep

inDiner, Lunch, Recepten, Vegan, Vegetarisch, Vegetarisch

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archief

Beef Burrito Bowl 🌯 Toen ik laatst deze heerli Beef Burrito Bowl 🌯

Toen ik laatst deze heerlijke Burrito Bowl aan het klaarmaken was dacht ik nog bij mezelf: misschien is het handig om op te letten wat ik hierin doe want dit begint wel heeeeeel lekker te ruiken! Gelukkig heb ik dat gedaan want zodra ik hem had geproefd wist ik: dit moet ik met jullie delen! Het perfecte fridaynight dinner want je hebt dit zo op tafel staan ❤️

Het recept kun je vinden op www.xsaar.nl (directe link naar het recept kun je vinden op mijn profiel). Wat eten jullie vanavond?
Eid Mubarak Sa’eed 🕋❤️ Voor iedereen die Eid Mubarak Sa’eed 🕋❤️

Voor iedereen die niet precies weet wat wij vandaag vieren een kleine informatieve tekst hieronder:

Het offerfeest is het islamitische feest waarmee moslims over de gehele wereld het verhaal herdenken van Ibrahim (Abraham) die zijn zoon moest offeren om zijn gehoorzaamheid aan God te bewijzen.

Op het laatste moment greep God via een engel in, die - overtuigd van de standvastigheid van Ibrahims geloof - hem een ram liet offeren i.p.v. zijn zoon. Op de tiende dag van de twaalfde (en heiligste) maand van de islamitische kalender slachten moslims een schaap. Ook markeert deze dag het einde van de bedevaart naar Mekka (Hadj). De dag voorafgaand aan het Offerfeest is een dag van bezinning, vasten en liefdadigheid (Arafa).

Het vlees van het geslachte dier wordt verdeeld: een derde mag men zelf houden, een derde dient men te nuttigen samen met familie en vrienden, en een derde is bestemd voor de armen (diegene die zelf niet de middelen hebben om een schaap te offeren).
Say hello to our “new” living room ✨ Het he Say hello to our “new” living room ✨

Het heeft zó lang geduurd voordat ik dit kon laten zien dat ik niet eens meer weet wat ik allemaal wil zeggen onder deze post 🙊 Voor iedereen die me tot op heden berichtjes stuurt van wanneer ik eindelijk onze salontafel en bankstel laat zien: sorry dat het zo lang heeft geduurd 😅 nadat we eindelijk de meubels binnen hadden heb ik nog even moeten zoeken naar iets voor op de muur. Ben zo blij met mijn lijst van @kunstvanhout 🥰❤️

Ik heb alle meubels al een tijdje in huis dus als jullie specifieke vragen hebben, stel ze dan in de comments! Ik ga ervoor zitten om al jullie vragen te beantwoorden in shaa Allah 📝
08.06.2021 || 🥀 Pappa ik mis je, elke dag een b 08.06.2021 || 🥀 Pappa ik mis je, elke dag een beetje meer..

- - -

Dankjulliewel. Woorden schieten tekort als ik denk aan hoeveel lieve mensen aan ons denken, de moeite nemen om een berichtje te sturen (ook op de dagen dat ik niets plaats) en ons meenemen in hun du’a. Nooit heb ik zoveel liefde en warmte gevoeld als de afgelopen periode. Ik houd echt van jullie met elke cel in mijn hart ❤️ Wat mij ook heeft geraakt is dat zoveel van jullie precies weten wat ik meemaak en wat voor verdeiet mij nog te wachten staat. Ook ik neem jullie allemaal mee in mijn du’a. Moge Allah swt iedereen die een ouder (of ouders) heeft verloren zegenen met alle sabr (geduld) van de wereld. Moge Allah swt jullie ouders genadig zijn en hen in de hoogste rang in het paradijs plaatsen. Voor iedereen die beide ouders nog heeft: moge Allah swt hen nog een lang en gezond leven schenken vol liefde, geluk en alle zegeningen die deze wereld te bieden heeft. Voor iedereen die vraagt hoe het met mij gaat: Alhamdulillah (dank aan God) ten alle tijden. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik me goed voel. Het gemis, de leegte, het is groot en soms onverdraaglijk. Maar soms, heel soms, verschijnt er toch een lach op mijn gezicht. Soms omdat ik iets grappigs zie of meemaak, en soms omdat ik alhamdulillah toch 29 jaar lang herinneringen heb kunnen maken met mijn vader. Die luxe is niet iedereen gegund. Het wordt niet minder, het verdriet en het gemis, alhamdulillah dat Allah swt altijd bij ons is ❤️

“Wanneer de mens komt te overlijden, zullen zijn daden stoppen. Alleen de beloningen van drie daden zullen door gaan: sadakatul-djariye, kennis waarvan geprofiteerd wordt en een vrome kind die smeekbede voor zijn ouders verricht.”

“O mijn Heer, hij is in Uw zorg, onder Uw bescherming. Bescherm hem van de kwellingen van het graf en de hel. U bent de eigenaar van vertrouwen en lof. O mijn Heer, wees barmhartig tegen hem en toon Uw genade aan hem. Voorwaar, U bent de meest vergevingsgezinde, de meest genadevolle.”
Ligt het nou aan mij of hebben jullie het ook zo k Ligt het nou aan mij of hebben jullie het ook zo koud? Ik kan mijn ogen bijna niet geloven als ik naar de kalender kijk 😅 we zouden nu onderhand toch wel lente(bijna zomer)weer moeten hebben 🥺 Deze winterdip duurt me veel te lang dit jaar..

Om de kou een beetje voor mezelf te verzachten kan ik echt genieten van een heerlijk soepje tijdens de lunch. Vaak maak ik linzensoep maar sinds ik dit soepje heb ontdekt staat hij veel vaker op tafel! Hij is zó gemaakt, is makkelijk twee dagen te bewaren en zit bomvol vitamientjes! Als we hiermee lunchen voel ik me minder schuldig om minder groenten te gebruiken tijdens het avondeten. Een stevige kop van deze soep bevat namelijk bijna 200 gram groente! In deze soep zit namelijk ui, sperziebonen, doperwtjes, bloemkool, wortel én prei!❤️

Welke groenten stop jij het liefst in jouw soep? Bij mij zit er standaard een uitje en knoflook in 🤭

P.S. Het recept van dit soepje kun je vinden www.xsaar.nl of via de link op mijn profiel ❤️
Eid ul Fitr Mubarak Sa’eed 🌙🥰 Moge Allah Eid ul Fitr Mubarak Sa’eed 🌙🥰

Moge Allah (swt) al jullie vasten, gebeden, donaties en alle andere goede daden accepteren en jullie het allerbeste geven zowel hier op deze aarde als in het hiernamaals!

Hebben jullie je eerste koffie/thee al op? Wij nog niet! Ik ben op Cagri aan het wachten (hoe kan het dat hij er langer over doet om ready te zijn dan ik?!) zodat we cadeautjes uit kunnen pakken en kunnen gaan ontbijten bij mijn schoonouders in shaa Allah ❤️

P.S. Cookie had geen zin in een foto. Swipe om te zien hoe snel ze weg was na de eerste klik 😂✨
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2023 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkPrivacy policy