• Winkelmand
  • Winkel
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Diner, Kip, Recepten

Gevulde Puntpaprika

maart 9, 2023

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Gevulde Puntpaprika

Salaam alaykom! Het heeft eventjes geduurd maar ik ben net op tijd voor de Ramadan weer terug met nieuwe recepten. Het fijne aan dit recept is dat je heel makkelijk leftover rijst kan gebruiken waardoor je supersnel klaar kan zijn en je verspilling tegen kan gaan (want als je een beetje zoals mij bent maak jij ook altijd veel teveel rijst). Ook kun je enorm variëren met de groenten! Ik heb hier ui en paprika gebruikt maar het is ook heerlijk met courgette, sperziebonen of doperwten. Wanneer ga jij dit heerlijke recept maken?

Gevulde puntpaprika met groenten rijst en kip
Recept afdrukken

Gevulde Puntpaprika

Heerlijke zoete puntpaprika gevuld met rijst, groenten en kip.

Ingrediënten

  • 500 gram Kipfilet of kippendijfilet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel ketjap manis of soja saus
  • 3 tenen knoflook of 1,5 tl gehakte knoflook
  • 0,5 theelepel gemberpoeder
  • 3 stuks puntpaprika
  • 2 stuks (rode) ui

Rijst

  • 250 gram rijst je kunt ook leftover rijst gebruiken
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

  • Was de kip met azijn en citroen en snijd in kleine blokjes.
  • Marineer de kip door 2 eetlepels olijfolie, de paprikapoeder, peterselie, uienpoeder, zwarte peper, zout, ketjap manis en knoflook goed met de kip te mixen. Zet deze even aan de kant en laat hem zo lang mogelijk marineren.
  • Was de puntpaprika's, snijd 2 paprika's doormidden en haal alle extra vruchtvlees en pitjes eruit.
  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Je kunt ook overgebleven rijst van de dag ervoor gebruiken, als je dat hebt kun je deze stap overslaan.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de halve paprika's op de bakplaat, smeer in met wat olijfolie (1el) en besprinkel met wat zout, peper en oregano.
  • Leg de puntpaprika's voor 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Bak de kip goudbruin in een grote koekepan/wok.
  • Snijd de ui in schijfjes en 1 puntpaprika in kleine blokjes.
  • Zodra de kip goed gaar is haal je deze in de pan (let erop dat je de sappen wel in de pan laat). Je kunt eventueel extra olie toevoegen maar dit hoeft vaak niet.
  • Voeg de uitjes toe en laat een paar minuten bakken totdat ze zacht zijn. Voeg daarna ook de gesneden paprika toe. TIP: Je kunt hier ook andere groenten toevoegen zoals bijvoorbeeld courgette of sperziebonen.
  • Als alle groenten goed gaar zijn voeg je de gekookte rijst toe en bak je deze mee voor ongeveer 5 tot 10 minuutjes.
  • Vul de gegrilde halve paprika royaal met de rijst met kip en garneer met wat verse munt of peterselie en een heerlijk fris yoghurtsausje (knoflooksaus is ook erg lekker hierbij).
  • Eet smakelijk!

Related Posts

Sigara Böregi (uit de oven)
Stampport Boerenkool met merguez en gekarameliseerde ui
Boerenkool stamppot met merguez
Marokkaanse Kefta Burger
Marokkaanse Kefta Burger
Next Post:
Arabishe Shawarma
Previous Post:
Healthy Winter Bowl

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Kippendijfilet met groenten en rijst in een zwarte pan.

Kip met Rijst uit de Oven

inDiner, Kip, Recepten

Biefstuk Shawarma Beef salade knoflooksaus sambal

Arabishe Shawarma

inDiner, Recepten, Rundvlees

Gevulde puntpaprika met groenten rijst en kip

Gevulde Puntpaprika

inDiner, Kip, Recepten

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archief

Beef Burrito Bowl 🌯 Toen ik laatst deze heerli Beef Burrito Bowl 🌯

Toen ik laatst deze heerlijke Burrito Bowl aan het klaarmaken was dacht ik nog bij mezelf: misschien is het handig om op te letten wat ik hierin doe want dit begint wel heeeeeel lekker te ruiken! Gelukkig heb ik dat gedaan want zodra ik hem had geproefd wist ik: dit moet ik met jullie delen! Het perfecte fridaynight dinner want je hebt dit zo op tafel staan ❤️

Het recept kun je vinden op www.xsaar.nl (directe link naar het recept kun je vinden op mijn profiel). Wat eten jullie vanavond?
Eid Mubarak Sa’eed 🕋❤️ Voor iedereen die Eid Mubarak Sa’eed 🕋❤️

Voor iedereen die niet precies weet wat wij vandaag vieren een kleine informatieve tekst hieronder:

Het offerfeest is het islamitische feest waarmee moslims over de gehele wereld het verhaal herdenken van Ibrahim (Abraham) die zijn zoon moest offeren om zijn gehoorzaamheid aan God te bewijzen.

Op het laatste moment greep God via een engel in, die - overtuigd van de standvastigheid van Ibrahims geloof - hem een ram liet offeren i.p.v. zijn zoon. Op de tiende dag van de twaalfde (en heiligste) maand van de islamitische kalender slachten moslims een schaap. Ook markeert deze dag het einde van de bedevaart naar Mekka (Hadj). De dag voorafgaand aan het Offerfeest is een dag van bezinning, vasten en liefdadigheid (Arafa).

Het vlees van het geslachte dier wordt verdeeld: een derde mag men zelf houden, een derde dient men te nuttigen samen met familie en vrienden, en een derde is bestemd voor de armen (diegene die zelf niet de middelen hebben om een schaap te offeren).
Say hello to our “new” living room ✨ Het he Say hello to our “new” living room ✨

Het heeft zó lang geduurd voordat ik dit kon laten zien dat ik niet eens meer weet wat ik allemaal wil zeggen onder deze post 🙊 Voor iedereen die me tot op heden berichtjes stuurt van wanneer ik eindelijk onze salontafel en bankstel laat zien: sorry dat het zo lang heeft geduurd 😅 nadat we eindelijk de meubels binnen hadden heb ik nog even moeten zoeken naar iets voor op de muur. Ben zo blij met mijn lijst van @kunstvanhout 🥰❤️

Ik heb alle meubels al een tijdje in huis dus als jullie specifieke vragen hebben, stel ze dan in de comments! Ik ga ervoor zitten om al jullie vragen te beantwoorden in shaa Allah 📝
08.06.2021 || 🥀 Pappa ik mis je, elke dag een b 08.06.2021 || 🥀 Pappa ik mis je, elke dag een beetje meer..

- - -

Dankjulliewel. Woorden schieten tekort als ik denk aan hoeveel lieve mensen aan ons denken, de moeite nemen om een berichtje te sturen (ook op de dagen dat ik niets plaats) en ons meenemen in hun du’a. Nooit heb ik zoveel liefde en warmte gevoeld als de afgelopen periode. Ik houd echt van jullie met elke cel in mijn hart ❤️ Wat mij ook heeft geraakt is dat zoveel van jullie precies weten wat ik meemaak en wat voor verdeiet mij nog te wachten staat. Ook ik neem jullie allemaal mee in mijn du’a. Moge Allah swt iedereen die een ouder (of ouders) heeft verloren zegenen met alle sabr (geduld) van de wereld. Moge Allah swt jullie ouders genadig zijn en hen in de hoogste rang in het paradijs plaatsen. Voor iedereen die beide ouders nog heeft: moge Allah swt hen nog een lang en gezond leven schenken vol liefde, geluk en alle zegeningen die deze wereld te bieden heeft. Voor iedereen die vraagt hoe het met mij gaat: Alhamdulillah (dank aan God) ten alle tijden. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik me goed voel. Het gemis, de leegte, het is groot en soms onverdraaglijk. Maar soms, heel soms, verschijnt er toch een lach op mijn gezicht. Soms omdat ik iets grappigs zie of meemaak, en soms omdat ik alhamdulillah toch 29 jaar lang herinneringen heb kunnen maken met mijn vader. Die luxe is niet iedereen gegund. Het wordt niet minder, het verdriet en het gemis, alhamdulillah dat Allah swt altijd bij ons is ❤️

“Wanneer de mens komt te overlijden, zullen zijn daden stoppen. Alleen de beloningen van drie daden zullen door gaan: sadakatul-djariye, kennis waarvan geprofiteerd wordt en een vrome kind die smeekbede voor zijn ouders verricht.”

“O mijn Heer, hij is in Uw zorg, onder Uw bescherming. Bescherm hem van de kwellingen van het graf en de hel. U bent de eigenaar van vertrouwen en lof. O mijn Heer, wees barmhartig tegen hem en toon Uw genade aan hem. Voorwaar, U bent de meest vergevingsgezinde, de meest genadevolle.”
Ligt het nou aan mij of hebben jullie het ook zo k Ligt het nou aan mij of hebben jullie het ook zo koud? Ik kan mijn ogen bijna niet geloven als ik naar de kalender kijk 😅 we zouden nu onderhand toch wel lente(bijna zomer)weer moeten hebben 🥺 Deze winterdip duurt me veel te lang dit jaar..

Om de kou een beetje voor mezelf te verzachten kan ik echt genieten van een heerlijk soepje tijdens de lunch. Vaak maak ik linzensoep maar sinds ik dit soepje heb ontdekt staat hij veel vaker op tafel! Hij is zó gemaakt, is makkelijk twee dagen te bewaren en zit bomvol vitamientjes! Als we hiermee lunchen voel ik me minder schuldig om minder groenten te gebruiken tijdens het avondeten. Een stevige kop van deze soep bevat namelijk bijna 200 gram groente! In deze soep zit namelijk ui, sperziebonen, doperwtjes, bloemkool, wortel én prei!❤️

Welke groenten stop jij het liefst in jouw soep? Bij mij zit er standaard een uitje en knoflook in 🤭

P.S. Het recept van dit soepje kun je vinden www.xsaar.nl of via de link op mijn profiel ❤️
Eid ul Fitr Mubarak Sa’eed 🌙🥰 Moge Allah Eid ul Fitr Mubarak Sa’eed 🌙🥰

Moge Allah (swt) al jullie vasten, gebeden, donaties en alle andere goede daden accepteren en jullie het allerbeste geven zowel hier op deze aarde als in het hiernamaals!

Hebben jullie je eerste koffie/thee al op? Wij nog niet! Ik ben op Cagri aan het wachten (hoe kan het dat hij er langer over doet om ready te zijn dan ik?!) zodat we cadeautjes uit kunnen pakken en kunnen gaan ontbijten bij mijn schoonouders in shaa Allah ❤️

P.S. Cookie had geen zin in een foto. Swipe om te zien hoe snel ze weg was na de eerste klik 😂✨
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2023 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkPrivacy policy