• Winkelmand
  • Winkel
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Snapchat
    • YouTube

XSAAR

  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
      • Kip
      • Gehakt
      • Lamsvlees
      • Vis
      • Vegetarisch
    • Desserts
    • Vegetarisch
    • Smoothies
  • Lifestyle
    • My Favorites
    • Sara’s Kitchen
    • Home organisation
    • Financieel
  • Travel
    • Istanbul
  • Hotspots
    • Rotterdam
  • Contact

Diner, Recepten, Vis

Visbestilla

mei 3, 2021

Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Als er iets is waar ik echt van heb leren houden dan is het wel visbestilla. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik als kind echt niets moest hebben van visbestilla. De kip-variant vond ik echt heerlijk! Helaas was de rest van mijn familie allemaal fan van visbestilla dus als er bij ons thuis bestilla werd gemaakt dan was het altijd vis. Toen ik wat ouder werd begon ik visbestilla steeds lekkerder te vinden en nu leef ik in een omgekeerde wereld! Ik vind kipbestilla te zwaar op de maag en ben daar niet meer zo’n fan van terwijl één van mijn favoriete Marokkaanse gerechten nu echt de visbestilla is. Samen met mijn moeder heb ik dit weekend daarom deze lekkere bestilla gemaakt en heb voor jullie het recept opgeschreven.

Wat vinden jullie lekkerder? Kip- of visbestilla?

Recept afdrukken

Visbestilla

Gang: Hoofdgerecht
Porties: 12

Ingrediënten

  • 400 gram verse zalm
  • 400 gram koolvis uit de diepvries
  • 400 gram inktvis uit de diepvries
  • 400 gram kabbeljauw
  • 400 gram surimi flakes
  • 700 gram gambas
  • 2 stuks citroen
  • 20 gram roomboter
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk gele ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 125 gram champignons optioneel
  • 1,5 theelepels zout
  • 1 eetlepel peperpuree pittig
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 0,5 eetlepel paprikapoeder
  • 1,5 theelepel chillivlokken
  • 0,5 theelepel komijnpoeder
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 3 eetlepels verse peterselie fijngehakt
  • 1 eetlepel verse koriander fijngehakt
  • 700 gram filodeeg
  • 50 gram roomboter
  • 100 ml olijfolie

Bereidingswijze

  • Indien je verse vis hebt gekocht: was deze goed in koud water en zorg ervoor dat ze graatvrij zijn.
  • Snijd de vis in grove stukken. De inktvis kun je in ringen snijden.
  • Doe de inktvisringen en de garnalen in een grote (wok)pan met water. Laat het water koken en voeg dan sap van een halve citroen toe. Laat dit ongeveer 10 minuutjes koken op middenhoog vuur. De garnalen krijgen dan een mooie roze kleur.
  • Zet het vuur uit en haal de garnalen en de inktvis uit de pan. Gooi het water waarin deze vis heeft gekookt niet weg! Hier ga je nu de mihoen in doen (let op dat het vuur uit staat). Deze laat je ongeveer 10 minuutjes rusten totdat de mihoen genoeg water heeft opgenomen en zachte vermicelli is geworden.
  • Pel iets meer dan de helft van de gekookte garnalen (de rest bewaar je voor de garnering) en snijd deze in kleine stukjes. Snijd ook de inktvisringen in kleine stukjes.
  • Ondertussen heeft de mihoen als het goed is genoeg water opgenomen. Gooi de inhoud van de pan in een vergiet en laat alle extra water weglopen. Je hoeft de pan niet om te spoelen! Snijd of knip de gekookte mihoen in stukken. Zorg ervoor dat de stukken niet te klein zijn! Houd deze apart.
  • Versnipper de rode en de gele ui en snijd ook de knoflook in fijne stukjes (of haal hem door een knoflookpers).
  • Pak de grote (wok)pan er weer bij. Deze hoef je in de tussentijd niet om te spoelen!
  • Voeg 20 gram boter, 3 eetlepels olijfolie, de ui en de knoflook toe aan de pan en laat ze kort bakken op middelhoog vuur.
  • Voeg nu ook de eetlepel pittige peperpuree toe en bak deze ongeveer een minuutje mee.
  • Voeg nu de kabbeljauw (in stukken) toe aan de pan. Laat deze ongeveer 2 minuten meebakken. Voeg tijdens het bakken ook alle kruiden toe.
  • Voeg nu de zalm en de (inmiddels ontdooide) koolvis toe aan de pan en bak deze mee totdal alle vis gaar is. Voeg als laatste nog de ketjap manis en de sojasaus toe.
  • Als alle vis gaar is haal je de inhoud van de pan door een zeef. Het water kun je bewaren (Tip: hier kun je heerlijke vissoep van maken!) en de inhoud van de zeef, alle vis, doe je weer terug in de pan. Hier voeg je nog de gesneden garnalen, inktvis, de surimi flakes en de sap van één citroen aan toe. Mix alles door elkaar op laag vuur totdat het één geheel wordt.
  • Als je ervoor kiest om ook champignons aan de vulling toe te voegen kun je nu een kleine pan erbij pakken en hier de champignons in olijfolie in bakken. Zodra ze gaar zijn haal giet je al het vocht uit de pan en laat je de champignons afkoelen.
  • Zet het vuur uit en voeg nu de gesneden/geknipte mihoen, de fijngehakte koriander en peterselie en eventueel de champignons aan toe. Mix dit allemaal goed door elkaar.
  • Zodra de vulling van de bestilla is afgekoeld pak je het filodeeg erbij. Pak er ook een kommetje bij en doe daar 100 ml olijfolie en 25 gram roomboter in. Dit mengsel ga je gebruiken om het filodeeg in te vetten. Op mijn Instagram kun je een Reels video vinden waar wij je laten zien hoe wij het filodeeg snijden en de bestilla's vormen. Iedereen doet dit anders! Op YouTube kun je een heleboel (voor jou misschien makkelijkere) manieren vinden.
  • De bestillas mogen ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden, boven onder).
  • Grill de ongepelde gamba's kort in een pan met een eetlepel olijfolie. Je zou hier eventueel ook wat knoflook aan toe kunnen voegen.
  • Garneer de bestilla met citroen en de ongepelde gegrilde garnalen.

Related Posts

TikTok Viral Pasta Feta Cheese Cherry Tomato
Penne met Feta & Cherry Tomaatjes
vegan salad lentils
Vegan Linzensalade
Snelle appelflappen
Snelle appelflappen
Next Post:
Rijstpudding (sütlac)
Previous Post:
Yaprak Sarma

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Thaise Zoete Aardappelsoep

Hi, welkom op xsaar.nl! Hier vind je niet alleen de lekkerste (en makkelijkste) recepten, maar ook artikelen met tips en inspiratie wat betreft interieur, huishouden, reizen en natuurlijk de beste hotspots van Nederland. Heb jij ergens een vraag over? Je kunt me altijd bereiken door een berichtje achter te laten op de contact pagina.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat
  • YouTube

Featured Posts

Bowl met flespompoen, spruitjes, falafel, paralcouscous en gegrilde aardappelen

Healthy Winter Bowl

inDiner, Lunch, Vegan, Vegetarisch, Vegetarisch

Stampport Boerenkool met merguez en gekarameliseerde ui

Boerenkool stamppot met merguez

inDiner, Recepten

Thaise zoete aardappelsoep

Thaise Zoete Aardappelsoep

inDiner, Lunch, Recepten, Vegan, Vegetarisch, Vegetarisch

Abonneer

Abonneer hier om een notificatie te krijgen zodra een artikel online komt

Archief

Beef Burrito Bowl 🌯 Toen ik laatst deze heerli Beef Burrito Bowl 🌯

Toen ik laatst deze heerlijke Burrito Bowl aan het klaarmaken was dacht ik nog bij mezelf: misschien is het handig om op te letten wat ik hierin doe want dit begint wel heeeeeel lekker te ruiken! Gelukkig heb ik dat gedaan want zodra ik hem had geproefd wist ik: dit moet ik met jullie delen! Het perfecte fridaynight dinner want je hebt dit zo op tafel staan ❤️

Het recept kun je vinden op www.xsaar.nl (directe link naar het recept kun je vinden op mijn profiel). Wat eten jullie vanavond?
Eid Mubarak Sa’eed 🕋❤️ Voor iedereen die Eid Mubarak Sa’eed 🕋❤️

Voor iedereen die niet precies weet wat wij vandaag vieren een kleine informatieve tekst hieronder:

Het offerfeest is het islamitische feest waarmee moslims over de gehele wereld het verhaal herdenken van Ibrahim (Abraham) die zijn zoon moest offeren om zijn gehoorzaamheid aan God te bewijzen.

Op het laatste moment greep God via een engel in, die - overtuigd van de standvastigheid van Ibrahims geloof - hem een ram liet offeren i.p.v. zijn zoon. Op de tiende dag van de twaalfde (en heiligste) maand van de islamitische kalender slachten moslims een schaap. Ook markeert deze dag het einde van de bedevaart naar Mekka (Hadj). De dag voorafgaand aan het Offerfeest is een dag van bezinning, vasten en liefdadigheid (Arafa).

Het vlees van het geslachte dier wordt verdeeld: een derde mag men zelf houden, een derde dient men te nuttigen samen met familie en vrienden, en een derde is bestemd voor de armen (diegene die zelf niet de middelen hebben om een schaap te offeren).
Say hello to our “new” living room ✨ Het he Say hello to our “new” living room ✨

Het heeft zó lang geduurd voordat ik dit kon laten zien dat ik niet eens meer weet wat ik allemaal wil zeggen onder deze post 🙊 Voor iedereen die me tot op heden berichtjes stuurt van wanneer ik eindelijk onze salontafel en bankstel laat zien: sorry dat het zo lang heeft geduurd 😅 nadat we eindelijk de meubels binnen hadden heb ik nog even moeten zoeken naar iets voor op de muur. Ben zo blij met mijn lijst van @kunstvanhout 🥰❤️

Ik heb alle meubels al een tijdje in huis dus als jullie specifieke vragen hebben, stel ze dan in de comments! Ik ga ervoor zitten om al jullie vragen te beantwoorden in shaa Allah 📝
08.06.2021 || 🥀 Pappa ik mis je, elke dag een b 08.06.2021 || 🥀 Pappa ik mis je, elke dag een beetje meer..

- - -

Dankjulliewel. Woorden schieten tekort als ik denk aan hoeveel lieve mensen aan ons denken, de moeite nemen om een berichtje te sturen (ook op de dagen dat ik niets plaats) en ons meenemen in hun du’a. Nooit heb ik zoveel liefde en warmte gevoeld als de afgelopen periode. Ik houd echt van jullie met elke cel in mijn hart ❤️ Wat mij ook heeft geraakt is dat zoveel van jullie precies weten wat ik meemaak en wat voor verdeiet mij nog te wachten staat. Ook ik neem jullie allemaal mee in mijn du’a. Moge Allah swt iedereen die een ouder (of ouders) heeft verloren zegenen met alle sabr (geduld) van de wereld. Moge Allah swt jullie ouders genadig zijn en hen in de hoogste rang in het paradijs plaatsen. Voor iedereen die beide ouders nog heeft: moge Allah swt hen nog een lang en gezond leven schenken vol liefde, geluk en alle zegeningen die deze wereld te bieden heeft. Voor iedereen die vraagt hoe het met mij gaat: Alhamdulillah (dank aan God) ten alle tijden. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik me goed voel. Het gemis, de leegte, het is groot en soms onverdraaglijk. Maar soms, heel soms, verschijnt er toch een lach op mijn gezicht. Soms omdat ik iets grappigs zie of meemaak, en soms omdat ik alhamdulillah toch 29 jaar lang herinneringen heb kunnen maken met mijn vader. Die luxe is niet iedereen gegund. Het wordt niet minder, het verdriet en het gemis, alhamdulillah dat Allah swt altijd bij ons is ❤️

“Wanneer de mens komt te overlijden, zullen zijn daden stoppen. Alleen de beloningen van drie daden zullen door gaan: sadakatul-djariye, kennis waarvan geprofiteerd wordt en een vrome kind die smeekbede voor zijn ouders verricht.”

“O mijn Heer, hij is in Uw zorg, onder Uw bescherming. Bescherm hem van de kwellingen van het graf en de hel. U bent de eigenaar van vertrouwen en lof. O mijn Heer, wees barmhartig tegen hem en toon Uw genade aan hem. Voorwaar, U bent de meest vergevingsgezinde, de meest genadevolle.”
Ligt het nou aan mij of hebben jullie het ook zo k Ligt het nou aan mij of hebben jullie het ook zo koud? Ik kan mijn ogen bijna niet geloven als ik naar de kalender kijk 😅 we zouden nu onderhand toch wel lente(bijna zomer)weer moeten hebben 🥺 Deze winterdip duurt me veel te lang dit jaar..

Om de kou een beetje voor mezelf te verzachten kan ik echt genieten van een heerlijk soepje tijdens de lunch. Vaak maak ik linzensoep maar sinds ik dit soepje heb ontdekt staat hij veel vaker op tafel! Hij is zó gemaakt, is makkelijk twee dagen te bewaren en zit bomvol vitamientjes! Als we hiermee lunchen voel ik me minder schuldig om minder groenten te gebruiken tijdens het avondeten. Een stevige kop van deze soep bevat namelijk bijna 200 gram groente! In deze soep zit namelijk ui, sperziebonen, doperwtjes, bloemkool, wortel én prei!❤️

Welke groenten stop jij het liefst in jouw soep? Bij mij zit er standaard een uitje en knoflook in 🤭

P.S. Het recept van dit soepje kun je vinden www.xsaar.nl of via de link op mijn profiel ❤️
Eid ul Fitr Mubarak Sa’eed 🌙🥰 Moge Allah Eid ul Fitr Mubarak Sa’eed 🌙🥰

Moge Allah (swt) al jullie vasten, gebeden, donaties en alle andere goede daden accepteren en jullie het allerbeste geven zowel hier op deze aarde als in het hiernamaals!

Hebben jullie je eerste koffie/thee al op? Wij nog niet! Ik ben op Cagri aan het wachten (hoe kan het dat hij er langer over doet om ready te zijn dan ik?!) zodat we cadeautjes uit kunnen pakken en kunnen gaan ontbijten bij mijn schoonouders in shaa Allah ❤️

P.S. Cookie had geen zin in een foto. Swipe om te zien hoe snel ze weg was na de eerste klik 😂✨
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

  • Algemene voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Levering
  • Retourbeleid

Copyright © 2023 XSAAR • Edited & installed by Abos ICT®

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkPrivacy policy