Go Back

Havermout-Banaan Pancakes

Een lekker gezond ontbijt voor als je eens wat anders wilt als het standaard kommetje havermout met fruit!
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Gang: Ontbijt
Keyword: Banaan, Havermout, Pancakes
Porties: 8 pancakes
calorie├źn: 110.5kcal

Equipment

  • Blender

Ingredi├źnten

  • 110 gram Havermout
  • 2 rijpe Bananen
  • 200 ml Halfvolle Melk alternatief: Amandelmelk/Kokosmelk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel alternatief: Speculaas/Koekkruiden
  • 1 zakje vanillesuiker optioneel
  • 25 gram Havermout extra toevoegen aan het beslag
  • 1/2 zakje Bakpoeder
  • bakspray, boter of olijfolie om de pan in te vetten

Bereidingswijze

  • Voeg de 110 gram havermout, bananen, eieren, kaneel, vanillesuiker en melk toe in de blender en mix alles bij elkaar tot een glad en dik beslag.
  • Giet het beslag in een kom en voeg er ongeveer 25 gram grof havermout aan toe om een beetje structuur in je beslag te krijgen.
  • Voeg ook de bakpoeder toe aan je beslag en roer het even goed door zodat de bakpoeder en de havermout goed opgenomen zijn in het beslag.
  • Vet de pan in met boter, olijfolie of een bakspray en giet het beslag met een grote lepel in de kom. Je kunt met de lepel voorzichtig de pancakes een vorm geven.
  • Bak beide kanten van de pancake goudbruin. Dek de gebakken pancakes af met een theedoek tot je ze gaat serveren.
  • Serveer de pancakes met stroop, poedersuiker, pecannoten, walnoten en/of vers fruit.