Go Back

3 vullingen voor bladerdeeghapjes

Gang: Bijgerecht

Ingrediënten

  • 2 pakjes bladerdeeg
  • 1 stuk ei

Gehaktvulling

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel komijnpoeder
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • 0,5 theelepel zout
  • 2 eetlepel tomato frito
  • 1 eetlepel sweet chillisaus

Zalm en Roomkaas vulling

  • 50 gram zuivelspread
  • 100 gram gerookte zalm

Feta Kaas vulling

  • 100 gram feta kaas
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel chillivlokken
  • 1 theelepel olijfolie

Bereidingswijze

Gehaktvulling maken

  • Doe één eetlepel olijfolie in de pan en voeg de gehakt daaraan toe. Bak de gehakt rul. Snijd het kleine uitje in dunne reepjes.
  • Zodra de gehakt begint te garen voeg je de ui en alle kruiden toe aan de pan. Bak nog even door. Je kunt naast de ui ook doperwten en paprika (in kleine blokjes) toevoegen. Bak dit een paar minuten door totdat de ui zacht en glazig wordt.
  • Voeg de Tomato Frito en de Sweet Chilli saus toe aan het gehakt mengsel en bak nog een paar minuten door.
  • Laat het gehaktmengsel compleet afkoelen voordat je de bladerdeeg gaat vullen.

Feta Kaas Vulling

  • Kruimel de fetakaas en voeg de peterselie, chillivlokken en olijfolie toe. Roer dit goed door elkaar.

Bladerdeeghapjes vullen en bakken

  • Vul de bladerdeegvellen met de verschillende vullingen. In mijn Reels video op Instagram laat ik drie verschillende vouwtechnieken zien.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en zet hier de gevouwen bladerdeeghapjes op.
  • Verwarm de oven op 210 graden (heteluchtstand).
  • Klop één ei uit met een vork en smeer deze met een kwast over de bladerdeeghapjes.
  • Stop de bakplaat met daarop de bladerdeeghapjes in een voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten.
  • Eet smakelijk!