Go Back

Kadayif Toetje

Ingrediƫnten

  • 350 gram Taze Kadayif verkrijgbaar bij de Turkse Supermarkt in de koeling
  • 75 gram roomboter
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 1 liter melk
  • 200 gram suiker
  • 4 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels maizena
  • 1 stuk eigeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 ml slagroom

Bereidingswijze

  • Doe de kadayif (engelenhaar) in een kom en scheur ze een beetje kapot zodat je kleine sliertjes krijgt.
  • Smelt de roomboter op laag vuur in een hapjespan (of een grote koekenpan) en voeg daar vervolgens de drie eetlepels poedersuiker bij.
  • Zodra de suiker goed is opgenomen in de roomboter zet je het vuur wat hoger en voeg je de kadayif toe aan de pan. Blijf dit goed roeren totdat de kadayif goudbruin is.
  • Doe 1 liter melk in een pan dat op laag vuur staat, voeg daar de 200 gram suiker, 4 eetlepels bloem, 3 eetlepels maizena en 1 zakje vanillesuiker aan toe en mix dit goed door met een garde. Zodra alle droge componenten goed zijn opgenomen in de melk kun je het vuur iets hoger zetten naar middelhoog.
  • Voeg nu het eigeel ook toe aan het mengsel en blijf goed roeren totdat alles kookt. Dit kan even duren! Het is erg verleidelijk om het vuur hoger te zetten maar doe dit niet, melk verbrand namelijk best snel aan de onderkant.
  • Zodra het mengsel kookt zet je het vuur uit en laat je het 15 minuten rusten.
  • Na 15 minuten voeg je de slagroom toe en mix je alles goed door met een garde.
  • Je gaat nu je glaasjes vullen. Begin met een laagje van het melkmengsel en wissel af met een laagje van de gebakken kadayif.
  • Laat de glaasjes afkoelen en stop ze vervolgens minimaal 1,5 uur in de koelkast.
  • Eet smakelijk!