Go Back

Kokos Makronen

De makkelijkste koekjes ooit!

Ingrediënten

  • 100 gram kristalsuiker
  • 250 gram geraspte kokos
  • 3 stuks eiwit eieren maat L
  • 1 zakje vanillesuiker optioneel

Bereidingswijze

  • Scheid het eigeel van het eiwit en klop de eiwitten in een grote kom tot ze een beetje luchtig zijn (niet té luchtig!).
  • Doe er suiker bij en klop het verder nog even door.
  • Doe nu ook de geraspte kokos in het suiker- en eiwitmengsel. Klop deze ook mee tot je een glad beslag hebt.
  • Pak een pan (waar de kom met het kokosmengsel in past) en kook er water in. Plaats de kom bovenop de pan. We gaan het kokosmengsel au bain marie verwarmen. Blijf tijdens het verwarmen goed roeren met een garde zodat de eiwitten niet gaan koken. Blijf dit doen totdat het mengsel wat steviger wordt (ongeveer 10 minuutjes).
  • Doe het koekjesdeeg nu in een kom en laat compleet afkoelen. Stop het vervolgens in de koelkast en laat het ongeveer een uurtje goed stevig worden.
  • Verwarm de oven op 170 graden (boven onder).
  • Na een uur kun je het koekjesdeeg uit de koeling halen. Je kunt nu de koekjes gaan vormen (met je hand of je kunt een ijslepel gebruiken om bolletjes te vormen) en verdelen op een bakplaat met bakpapier. Tip voor diegene zonder ijslepel: Weeg de bolletjes af om even grote koekjes te krijgen.
  • Stop de bakplaat ongeveer 20 minuten in de oven en laat de koekjes goudbruin bakken. Omdat iedere oven anders is adviseer ik je de laatste 10 minuten de koekjes zo nu en dan in de gaten te houden. Soms kan het ineens heel hard gaan!