Go Back

Asian Chicken Pistoletjes

Ingrediƫnten

  • 10 stuks afbak pistoletjes volkoren
  • 200 gram geraspte kaas
  • 500 gram kipfilet
  • 1 stuk rode paprika
  • 1 stuk groene paprika
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel sweet chilli saus
  • 0,5 eetlepel ketjap manis

Kruiden

  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel uienpoeder
  • 0,5 theelepel kurkuma
  • 0,5 theelepel komijn
  • 2 theelepels gedroogde peterselie of 1 eetlepel verse peterselie
  • 0,5 theelepel zout
  • 0,5 theelepel zwarte peper

Garnering

  • sweet chilli saus
  • gebakken uitjes

Bereidingswijze

  • Was de kipfilet met azijn en/of citroen en snijd deze in blokjes.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Doe de olijfolie in de pan en voeg daar de, paprika, kipfilet, oestersaus, ketjap manis, chillisaus en alle kruiden aan toe. Roer goed door elkaar totdat alle kip en paprika goed bedekt zijn met marinade.
  • Zet het vuur op middelhoog aan en bak de kip goed gaar. Wacht totdat de kip het meeste van het vocht goed op heeft genomen. Dan wordt je kip namelijk lekker mals!
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (boven onder).
  • Snijd een driehoek uit de bovenkant van de (nog niet afgebakken) pistoletjes.
  • Vul nu de gaten in die pistoletjes met de gebakken kip.
  • Bestrooi de bovenkant van de pistoletjes met geraspte kaas.
  • Leg de broodjes in een voorverwarmde oven voor 10 minuutjes.
  • Bestrooi de broodjes met wat sweet chillisaus en wat gebakken uitjes. Dit is natuurlijk optioneel. Naast de broodjes kun je een lekkere salade of wat frietjes serveren.
  • Eet smakelijk!