Go Back

Romige Groentesoep

Equipment

  • Staafmixer

Ingrediƫnten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 stuks ui
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 450 gram soepgroenten uit de diepvries bevat o.a. wortel, doperwten, bloemkool & sperziebonen
  • 750 ml water
  • 2 stuks kipbouillonblokjes
  • 50 ml slagroom of kookroom
  • 1 eetlepel maizena/bloem optioneel

Bereidingswijze

  • Snijd de uien. Dit kan gewoon in grove stukken aangezien alles uiteindelijk gemixt wordt met een staafmixer.
  • Zet de pan op (redelijk) hoog vuur en voeg hier de olijfolie en gesneden uien aan toe.
  • Zodra de ui een beetje zacht begint te worden voeg je ook de kruiden toe. Bak deze eventjes mee totdat je de knoflook goed ruikt.
  • Voeg nu de soepgroenten toe aan de pan en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
  • Voeg nu 750 ml gekookt water toe aan de pan en roer even door.
  • Verbrokkel de bouillonblokjes en voeg ook deze toe aan de soep.
  • Laat de soep ongeveer 20-25 min op laag vuur koken.
  • Pak de staafmixer erbij en mix alles goed door tot je een aardig romig soepje krijgt. Als alles goed gemixt is kijk je even of je de soep dik genoeg vindt. Persoonlijk houd ik niet zo van dikke soep. Vind je de soep zo dik genoeg? Sla de volgende stap dan over.
  • Optioneel: Vind je de soep nog te waterig? Pak dan 100 ml koud water in een apart glas en mix hier 1 eetlepel maizena (of bloem) in. Goed roeren totdat er geen klontjes maizena (of bloem) meer in het mengsel zitten. Voeg dit mengsel al roerend toe aan de soep. Zet het vuur wat hoger en blijf goed roeren totdat de soep weer begint te koken. Je zult aanvoelen dat de soep dikker wordt.
  • Voeg als laatste nog wat room toe aan de soep. Laat dit nog even 2-5 minuten meekoken op laag vuur.
  • Serveer met heerlijk stokbrood en kruidenboter. Eet smakelijk!