Go Back

Cheesy Knoflookbrood

Ingrediënten

  • 2 stuks stokbrood nog af te bakken
  • 70 gram boter op kamertemperatuur
  • 1/2 tl zout
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel chillivlokken
  • 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
  • 150 gram geraspte mozarella
  • parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (boven onder stand).
  • Snijd de stokbroden door midden en plaats ze op een bakplaat.
  • Pak een kommetje en doe daar de boter, één eetlepel fijngehakte peterselie, het zout en de chillivlokken in. Pers vervolgens de knoflook en voeg deze ook aan het kommetje. Meng met een vork alles goed met elkaar tot je een soort smeerbaar kruidenboter krijgt.
  • Besmeer de stokbroden royaal met het botermengsel. Als er wat van het botermengsel overblijft kun je deze makkelijk afdekken en bewaren in de koelkast.
  • Verdeel de mozarella over de stokbroden.
  • Plaats de stokbroden in de oven voor ongeveer 11 minuten of totdat de kaas goed gesmolten is en een goudbruine kleur begint te krijgen.
  • Haal de stokbroden uit de oven, snijd in de gewenste vorm, besprinkel met de overgebleven fijngehakte peterselie en rasp er wat parmezaanse kaas op.
  • Eet smakelijk!