Go Back

Pancakes met citroen, maanzaad & aardbei

Ingrediënten

  • 150 gram havermout of volkorenbloem
  • 1,5 eetlepel maanzaad
  • 1 stuk citroen groot
  • 250 ml melk of karnemelk
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 1 eetlepel (bruine) suiker
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel baksoda
  • 1 stuk ei
  • 100 gram aardbeien in kleine stukjes
  • snufje zout

Bereidingswijze

  • Mix 125 gram havermout in een blender om er havermoutmeel van te maken. Hou 25 gram aan havermout aan de kant.
  • Voeg alle droge ingrediënten (havermoutmeel, maanzaad, suiker, vanillesuiker, bakpoeder, baksoda en zout) toe aan een ruime kom en mix goed door elkaar.
  • Pak er een middelgrote kom bij en klop citroensap en de suiker door elkaar. Voeg de melk, en het ei toe en klop tot een gladde massa.
  • Maak een putje in de mix van droge ingrediënten en voeg daar de natte ingrediënten aan toe. Mix goed door elkaar totdat alle natte ingrediënten goed zijn opgenomen.
  • Voeg de 25 gram havermout toe aan het beslag voor wat meer textuur. Is het beslag nog te vloeibaar? Voeg nog extra havermout toe aan het beslag tot je de gewenste textuur krijgt.
  • Je kunt er nu voor kiezen de aardbeitjes direct toe te voegen aan het beslag of om ze tijdens het bakken toe te voegen. Dit doe je dan vlak voordat je de pancake omdraait.
  • Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin in de koekenpan. Je hoeft de koekenpan niet in te vetten maar dit kan natuurlijk wel als je dit liever hebt.
  • Eet smakelijk!