Go Back

Kokosrijst

Ingrediƫnten

  • 250 gram basmati rijst
  • 2 theelepels kokosolie
  • 1 eetlepel boter optioneel
  • 2 teentjes verse knoflook
  • 0,5 theelepel suiker
  • 150 ml kokosmelk
  • 350 ml water
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de kokosolie op midden vuur en voeg dan de boter toe.
  • Wanneer de boter gesmolten is pers je de knoflook en voeg je deze toe aan de pan. Laat deze ongeveer een minuut bakken.
  • Voeg nu de kokosmelk toe aan de pan en roer goed door. Voeg vervolgens het water toe.
  • Voeg nu het zout en de suiker toe en laat het mengsel koken.
  • Spoel de rijst goed uit totdat het water niet meer troebel is.
  • Zodra het kokosmelkmengsel begint te bubbelen voeg je de gewassen rijst toe aan de pan. Roer even door.
  • Zet de deksel op de pan, verlaag het vuur en zet je kookwekker op 15 minuten.
  • Na 15 minuten zet je het vuur helemaal uit. Haal de deksel niet van de pan! Laat deze nog minimaal 10 minuten stomen.