Go Back

Chickpea Bulgur Bowl

Ingrediƫnten

Bulgur

  • 150 gram bulgur
  • 300 ml kokend water
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl zwarte peper

Kikkererwten

  • 150 gram kikkererwten uit blik
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 0,5 tl uienpoeder
  • 0,5 tl zout
  • 0,5 tl zwarte peper
  • 1 tl oregano

Toppings

  • tomaat
  • avocado
  • komkommer
  • paprika
  • rode ui
  • verse peterselie
  • limoen(sap)

Yoghurt Saus

  • 3 el vegan yoghurt
  • 3 el sweet chilli saus

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven onderstand).
  • Mix de bulgur met de olijfolie en de kruiden en giet daar het kokende water overheen. Dek af met een bord.
  • Was de kikkererwten en maak ze goed droog. Het is belangrijk dat de kikkererwten goed droog zijn!
  • Mix de kikkererwten met de olijfolie en alle kruiden en mix goed door elkaar totdat alle erwten goed bedekt zijn met kruiden.
  • Plaatse de kikkererwten voor 20-30 minuten in een voorverwarmde oven. Mix ze halverwegen het bakken even.
  • Snijd alle groenten in de gewenste vorm en maak het sausje door vegan yoghurt (ik heb zelf kokosyoghurt gebruikt) te mixen met sweet chilli saus.
  • Bouw de bowl met de bulgur, kikkererwten en alle gewenste toppings.
  • Eet smakelijk!