Go Back

Knoflook Chilli Pasta met Garnalen

Ingrediƫnten

  • 250 gram spaghetti
  • zout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 gram wokgarnalen knoflook
  • 1 eetlepel chillivlokken of minder, naar smaak
  • 2 theelepels knoflookpoeder of 2 teentjes versgeperste knoflook
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 0,5 theelepel gedroogde peterselie
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • 250 ml kookroom of slagroom
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 0,5 stuk limoen sap

Garnering

  • verse platte peterselie fijngehakt
  • parmezaanse kaas vlokken

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
  • Mix 2 eetlepels olijfolie met een halve eetlepel chillivlokken, 2 theelepels knoflookpoeder (of 2 teentjes versgeperste knoflook), 1 theelepel uienpoeder, een halve theelepel gedroogde peterselie, een halve theelepel zwarte peper en een snufje zout. Voeg hieraan de wokgarnalen toe.
  • Pak een hapjespan en voeg hier 2 eetlepels olijfolie en de gemarineerde garnalen toe. Bak deze een paar minuten (op hoog vuur) aan totdat ze roze en gaar zijn. Je ziet nu dat er meer vocht in de pan is. Let erop dat je de garnalen niet te lang kookt!
  • Haal de garnalen uit de pan en voeg nog een halve eetlepel chillivlokken toe. Indien je niet van pittig houdt kun je de "extra" chillivlokken weglaten! Roer goed door en zet vervolgens het vuur wat lager (middelhoog).
  • Voeg nu de kookroom toe en de parmezaanse kaas. Blijf goed roeren.
  • Wanneer de saus iets dikker is pers je het sap van een halve limoen in de saus. Blijf goed roeren.
  • Voeg nu de gekookte spaghetti toe aan de pan. Mix goed door elkaar zodat de saus de spaghetti goed bedekt.
  • Voeg als laatste de garnalen opnieuw toe aan de pasta.
  • Garneer je bord met wat verse peterselie en wat extra parmezaanse kaas. Houd je van frisse pasta? Dan kun je nog wat extra limoensap of limoenrasp toevoegen bij het garneren.
  • Eet smakelijk!